Paradiset ute i rymden

Ett frågeformulär till alla som väntar på himmelriket

1. VARFÖR tror du på himmelriket?

2. Vad GÖR man i himmelriket under en hel evighet? 

3. Hur löser man bostadssituationen uppe i luften?

4. Tror du det finns risk för att du blir besviken när du kommer dit och återser gamla fiender?

5.  Är du säker på att domaren Gud vill leva ihop med lustfyllda Göteborgare?

6. Törs du inleda en organiserad diskussion på tv-programmet Existens kring ovanstående frågor?

7. Översätt citatet ”skitjobbigt att Usama Bin Laden verkade ha samma slutmål” till representativ svenska.

8. Störde vi din uppfattning med ”lustfyllda”?

Tack för visat intresse.

 *

Han ville inget annat än att vakna upp hos Gud. För det är rätt många som räknar med att dansa i himlen

När man inte orkar med verkligheten skapar man fantasifoster, när dem med drömmar och lever i tron att det är verkligt. Det finns ingen evig tillvaro i ett bekymmerslöst paradis därute. Naturligtvis har människan under lång tid hoppats att det fanns något som förklarar varför vi lider.. och hoppats att vi möter resultat i framtiden. Men det var en feltolkning att tro att man måste bege sig iväg från jorden för att uppleva lycka och dyrbara känslor. En feltokning, eftersom allt detta går att uppleva i kroppen, i närvaron bland andra människor, i vardagens alla turer.

För mig är tron på ett utomjordiskt paradis ett slags virus: jag hoppas att ansträngningarna lönar sig jag hoppas att ansträngningarna lönar sig jag hoppas verkligen att ansträngningarna lönar sig..

Jag hoppas du skärskådar helvetet som kyrkofäderna trakasserat oss med. Här är några fantasier med stort omfång:

ISLAM OCH DEN EVIGA FESTEN. När man dör kommer man till paradiset. Sedan börjar festen där man iklädd guld, brokader och diamanter dansar och förlustar sig bland vackra kvinnor i evighet. Ursäkta, men har någon frågat kvinnorna om de ställer upp? Ja jag bara undrar, finns det något värre uttryck för manschauvinism än detta, tror inte det. Man liksom bara utgår ifrån att männen kan hoppa på kvinnorna närsomhelst, utan att de bryr sig eller har något att säga till om. För Gud tillåter det. Det är den eviga festen, för männen alltså.

KRISTENDOMEN OCH JESUS I HIMLEN. Vad har de troende tänkt att de ska göra hos Jesus? Konversera? Dricka kaffe? Tala om aktiemarknaden? Hur länge då, i en evighet?  Kyrkofäderna som odlade den varianten av himmelska fröjder, vad ska man säga om dem?

NEW AGE OCH ”VI EVOLUTIONERAR UT I RYMDEN”. Ovan däär samlas helgonen, för det blir säkert mycket bättre ovan dääär. Kristendom i nya kläder, lite ballare och mer uppdaterat bara. Mycket prat om ufon man väntar på.. kommer de aldrig.. medan man lyssnar på tant di Leva som sjunger Alla äär Jesusss.

INDISK GURUISM OCH NIRVANALÄNGTAN. Kristendom och New Age ihoprört, med fokus på kändisyoga, mindfulbliss och transcendentala summor pengar. Sektvarning.

 

Vi drömmer om den kommande händelsen paradiset. Det är lyftet vi väntar på.

Men vad ska vi GÖRA där?

Det är förbjudet att tänka sådana tankar, han har säkert en plan för oss. Herren är stor.

 www. stressman.kom.hem

 *

Fördjupad känsla, varför det när himlen väntar ?

Drömmar, alltför mycket drömmar och fantasier, trasar sönder närvaron, det som gör människan närvarande. Att drömma sig bort är ’light’: enkelt, luftigt och möter inget motstånd, fungerar som en drog. Men drömmarna om ett utomjordiskt paradis korrumperar, gör synen urvattnad, uppe i det blå.

”Most people think that Great God will come from the sky, take away everything and make everybody be high. But if you know what life is worth, you will look for yours on Earth. And now we see the light, stand up for your right. Get up stand up, stand up for your right..”   Bob Marley

 

*

 

Det här inlägget postades i Tidigare inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.