Två hjärnhalvor, två intresseområden

Människokroppen har inbyggd dualism i form av dubbla nervsystem som kompletterar varandra OCH är antagonister på samma gång

  • Vänster hjärnhalva: Thulekraft. Aktivitet, påskyndande verksamhet 

  • Höger hjärnhalva: Drottningkraft. Motstånd, dämpande verksamhet

Det icke-verbala minnet, höger hjärnhalva i samarbete med kroppens organ, är inte tillgängligt för vänstra hjärnhalvans verbala medvetande. Man kan ha minnen som påverkar ens hälsa/beteende, även om det är okänt/otillgängligt för vänsterhalvans verbala, intellektuella medvetande.

Höger hjärnhalva måste få ordentligt med TID, det man kallar ‘hang out’. Tiden du ger åt näringen inåt, dialogen med dig själv och din högre intuition skapar hälsa, helhetssyn. Och ett chefslöst samhälle, eftersom du i slutänden tar ansvar för dina egna tankar, känslor och arbetstillfällen.

Obalans i hälsan uppstår när den rationella hjärnhalvan – systemtänkandet, uppåtrörelsen (som fordrar kyla) kontrollerar själskraften – insidan, inåtrörelsen, reflektionen (som är värme, empati).

 

”Det finns neurobiologer som säger att det inte är någon skillnad på immunsystemet och nervsystemet, att immunsystemet är ett cirkulerande nervsystem. Det tänker, har känslor, det kan minnas, det har möjlighet att välja och att förutse händelser.”  Deepak Chopra

 

     

** 

 

Det här inlägget postades i Tidigare inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.