Karmalagen: orsak och verkan

 

Karma  är det samlade resultatet av en människas tankar och gärningar i det förflutna. Varje handling orsakar en reaktion som lagras i cellminnet. Där, i minnesbanken, vilar det latent tills rätt tillfälle för ‘verkan’ infinner sig. Varje konstruktiv handling öppnar upp för konstruktiva resultat. Varje destruktiv gärning kommer att ha en nedbrytande effekt på människan. Eftersom det inte finns något monoteistiskt, allsmäktigt ‘högsta väsen’ så utgår karmaeffekten från kroppens cellminne, minnesbanken där all information är lagrad. Man är själv ansvarig för det samlade resultatet och bär det vidare till nästa inkarnation.

Dharma, den eviga rörelselagen: återfödelse i ett evighetsperspektiv

Universum är ett kvantfysikaliskt rörelseprojekt och vi inkarnerar om och om igen för att leva, undersöka, utveckla och transformera erfarenheter. Att tro på en styrande, vred och allsmäktig himmelsgud är inte bara torftigt, det är en tragisk återvändsgränd. Förr eller senare går man i väggen, blir tvungen att backa och undersöka vad som blev fel.

Tre religioner för att platta till människans självförtroende

Tre religioner från mellanöstern har en Fader Gud i Himlen som världsbild, motivation och slutmål. Vad säger det om prästerskapets förnekande av närhet till jorden, kvinnorna, modern, barnen och grödorna? Vad säger det om förnekande av naturlighet, känslighet och inre lyssnande?

De monoteistiska religionerna judendom, kristendom och islam har motat bort det inre lyssnandet, länken till hjärtats röst, det universella varat. Prästerskap i alla möjliga uppsättningar har styrt och kontrollerat världsbilden med hjälp av teologiska styrdokument. Tystnad och kontemplation har ansetts som motbjudande, flummigt och.. ja, oekonomiskt.

Lönar det sig att vara korrumperad?

Det har knappast undgått någon att chefer, ministrar, politiker, kyrkopolitiker och statligt utlandsanställda ordnar upp sin privata ekonomi på skattebetalarnas bekostnad. Men hur ser framtiden ut för den som nyttjar maktens position för egen bekvämlighet? Med framtid menas här framtida inkarnationer, det naturens kretslopp vi alla ingår i, utan undantag. Är man korrumperad ser den framtiden oviss ut, troligtvis full av annorlunda fattigdom: stöveltramparen inombords, sjukdom.

Makt och manipulation är att bjuda mot hjärtat, i välorganiserad, styrande form. Men manipulation drabbar alltid en själv i slutänden, man blir ett offer för det system man bidragit till. Ett manipulerande som leder till att människan blir korrumperad och tappar balansen trasar sönder nervbanorna i kroppen och resulterar i sjukdomar som Parkinson, MS, Alzheimer, cancer. Med andra ord mycket lidande och svåra psykiska påfrestningar, ofta i flera inkarnationer framåt. Ett eventuellt självmord under trycket av en kronisk sjukdom bidrager ytterligare till panikkänslor, desperation, depression och flyktsymptom. Som man bäddar får man ligga. Och ödsla tid på att reparera.

Cancern saknar känslor

Det lönar sig att förgifta människors medvetanden med tillväxtreligionen Uppåt. Visst lönar det sig att göra det, åtminstone under en kort period i livet. Det lönar sig med anpassning till ett trasigt ekonomiskt system. Det är bara det att ett trasigt ekonomiskt system följer samma tillväxtkurva som sjukdom, cancer t ex. Det finns ingen broms, inget som sätter stopp för rörelsen större och större skördar och vinster.

Du väljer framtid genom att granska vad tillväxt handlar om i slutänden

Karmalagen, den universella rörelselagen om sambandet mellan orsak och verkan, innebär att du sår som du skördar. Inte för att ‘Gud straffar’, utan för att optimal tillväxt hela tiden är onaturligt, arbetar mot naturen, inte följer den ekologiska cykeln växelverkan mellan aktivitet och vila.

Växter och djur växer fort i början och stannar sedan på lagom nivå, en nivå där organismen trivs och frodas. Det finns naturliga gränser. Ingenting kan växa i oändlighet, men det tror en majoritet ekonomer och politiker. De förespråkar ett tänkande som handlar om framtiden, då när kurvorna börjar gå uppåt… tack var oss! Tro på oss, vi är era räddare från hungersnöd! Rösta på oss! Som sagt, ingenting bromsar en cancercell heller när den väl börjat växa. Här är en transskriberad text från 1997:

Cancer är resultatet-slutsumman av en konflikt i relationen mellan moderskapet-drottningkraften (inre energin) och faderskapet-thulekraften (intellektet). När relationen dem emellan har utmynnat i repression av inre kraft (modern) uppstår cancer.

Jag lägger till att kyrklighet och politisk agenda hjälper till.  Att redigera verkligheten med ett moraliserande intellekt ger största oron i framtida inkarnationer. Man sår och skördar, så har kretsloppet alltid sett ut. Moraliserande domare blir till sjukdom.. är orsak till hjärtattacker, känslobortfall, underlivsbesvär, hämningar, neurologiska sjukdomar, o sv.

Hjärnan upprepar mönster, ganska ofta i paranoida sekvenser, ända tills mönstret ‘utvandrar’. Det hjälper inte att tala om paranojan utan att göra något åt den. Om man försöker och vill bli av med den, trots att svårigheterna hotar ens tillvaro, kommer hjälp till en i form av nåd som öppnar säkrare vägar och man får framtid i mer kreativa omständigheter.

 *

Nedan ett citat ur boken Buddha i världen av Pankaj Misra.

”Ers majestät, den som utför eller anstiftar någonting, den som lemlästar, bränner, orsakar sorg och missmod, uppviglar, tar liv och rånar.. gör inget fel. Även om en person med en rakbladsvass diskus skulle förvandla allt liv på jorden till en enda hög av kött skulle han inte begå någon synd..

Att en härskare upprepar ett sådant påstående i hopp om att hans politik ska erkännas filosofisk legitimitet antyder att dylika uppfattningar kan ha haft en viss utbredning på den tiden. Buddha blev mycket upprörd över ajivikasektens förnekande av karma. Han kallade sektledaren för en galning som tillfogar folk skada, ont och olycka. Enligt Buddha ledde all sorts aggressivitet alltid till mer våld. Han var helt immun mot krigsdyrkan, varnade i synnerhet köpmän för att bedriva vapenhandel”.

 

Låter Buddhas uttalande från 600 f Kr bekant på något vis?

 

*

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Tidigare inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.