Monoteism Monokultur: Herren, herrarna och makten

Är politik religion?

”De huvudlösa dårar som når makten tas för mirakeldjur…”   Nostradamus

En monoteistisk världsuppfattning genomsyras av tron på att den som befinner sig högst upp representerar den yttersta makten, fattar ansvarsfulla beslut och därför ska visas stor respekt. Under de senaste århundradena har människor avsagt sig kyrkan som överhet. Men det predikas fortfarande, prästerna har bara bytt innehåll.  

”Och folket ska berövas sina pengar…”   

2000-talets kyrka heter EU- och regeringspolitik. Enligt denna får vanliga människor sin belöning på andra sidan medan ministrar, direktörer, landstings- och kommunalråd med flera får sin belöning redan här, via månatliga löneavier. Det nya prästerskapet parasiterar öppet på samhällskroppen, nyttjar skattemedel för att höja sin egen status som ansvariga på toppen, hela vägen från EU till kommunkontoret. Maskineriet är väloljat. Man ska vara tacksam för att regeringsprästerna anstränger sig för medborgarna. 

*

EU vårt som är i Bryssel, helgat varde ditt namn. Tillkomne ditt rike, såsom i Bryssel så och i Sverige. Våra ökade bidrag giv oss idag, men förlåt oss majoritetens misstro, så som och vi förtränga de många miljarder vi äro skyldiga. Inled oss gärna i frestelse, men befria oss från ansvar. Ty Europa är stort, tillika makten och svinnet i vårt fina DisnEUland. 

 *

1. Du skall inga andra gudar hava än riksnormen för ministerlöner.

2. Representativt demokratiserande av månadslönen är därför det första en ny regering måste besluta om.

3. Du skall icke begå brott, nej det undviker du genom att luta dig mot EU:s lagstiftning. EU har grundlagstiftat modellen och kallar det demokrati, vilket innebär att många ministrar över hela Europa lever på skattebetalarnas bekostnad.

4. Som ledare måste man ha kompensation för ökade levnadskostnader och för att man leder nyborgerligheten. Självklart.

5. Hedra ditt arbetsliv, minns att du är vald till andlig ledare med himlens anonyma modell framför dig. Den starkast lysande stjärnan är EU-solen eftersom den reglerar din månadslön med jämna mellanrum.

6. Det är bekvämt att representera folkets vilja, för du snackar bara om egotrippad företagsamhet med halleluja i rösten. Något djup finns ju inte. Och råkar det finnas så avrättar du bara konstnären.

7. Minns Lucifers ordensregel att en bra ekonomi är en ekonomi som växer mer och mer ju mer man har. Du organiserar, människorna drar. Du håvar in, beviset för att du är en smart minister.

8. Minns de rika och berömda, profeterna alltså, som har stora förväntningar på ditt ledarskap. Jesus skall icke låta dig förbli ostraffad om du ignorerar hans genomförandeplan.

9. Du skall icke skylta med gräddfilen och dina månatliga hundratusen. ”Behöver inget veta”.

10. Alla måste arbeta, tråkigt nog, annars rinner inte skattemedel till. Men väljarna, dina kunder, ville bara supa.  

 > Ett exempel från Tolv dekaloger, konstnärliga tolkningar av Mose Lag

*

Wall Street Freak Show

Father God, we ask your blessing on our economic world. Bless those in governments and banks, give them an understanding of economic forces and the mechanics of wealth creation, that they may produce laws and regulations which give freedom for people to create wealth.

*

Grälsjuka, det arbetar vi mot i Sverige. Därför bestämmer regeringens ministrar och några direktörer vad man får säga och hur. På det sättet slipper man sura individer som säger välplanerade saker om makten. Vi bestämmer att de inte får säga just det, att samhället styrs av högeraktiva chefer och näringslivswannabees. Fattar ni vad rörigt det skulle bli om människor fick säga sanningen rakt ut bara, nej det går inte, för vi är inte grälsjuka i Sverige, för vi har ministrar och direktörer som bestämmer vad man får diskutera.    Räkänokka

 

 *

 

 

 

Det här inlägget postades i Tidigare inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.